Trener Stojan Sladoja dao je svoj osvrt na prvu pobjedu u sezoni protiv Jedinstva iz Bihaća i najavio utakmicu s Radničkim iz Lukavca, koja se igra u subotu u 15:30 sati u Tomislavgradu.

Tomislav je trijumfom protiv Jedinstva ostvario prvu pobjedu u sezoni, a koliko ta pobjeda znači igračima i treneru Sladoji ne treba niti govoriti. Sigurno je, da je nakon ove pobjede ekipa HNK Tomislav “dobila krila” i ima još toga za pokazati. Svoj komentar na prve bodove i na prikazanu igru dao je i trener Sladoja koji je, treba naglasiti i ponio epitet trenera kola.

– Treninzi uoči Jedinstva bili su kao i prethodni prije drugih utakmica… jako teški, ali momci nisu odustajali. Svaki trening bio je prepun nervoze i tenzija. Ekipa je jako mlada. Da napomenem, ovo je rijedak slučaj da toliko igrača ima ispod 21 godine, a igrači koji su stariji u prosjeku imaju 24 godine. Teret koji nose nije nimalo ugodan, toga smo svi svjesni, ali uporan rad napokon se isplatio. Iako ne možemo bit zadovoljni igrom koju smo prikazali u Bihaću, bodovi su ono što je najbitnije.

Osvrnuo se Stojan Sladoja i na nadolazeću domaću utakmicu protiv Radničkog iz Lukavca, te je naglasio kako su 3 boda imperativ.

– Sljedeći cilj su 3 boda protiv ekipe iz Lukavca koju smo analizirali i smatramo ih ekipom koju ne smijemo podcijeniti. To je ekipa koja svim timovima u ligi može parirati, dapače, ekipa koja može igrati jednako dobro ofanzivno i defanzivno. Ono najbitnije je zadržati visoku razinu motiviranosti, jedino tako možemo očekivati da budemo na razini ove lige, pokazujući marljivost, solidarnost i timski duh u ekipi.

Evidentno je da je Sladoja podigao ekipu što je rezultiralo pobjedom protiv Jedinstva. Sladoja je mlad i perspektivan trener koji je željan dokazivanja i učenja. U ovome važnom susretu protiv Radničkog trener i ekipa zaslužili su dobro ispunjene tribine, jer im je podrška u ovome trenutku i više nego potrebna.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 15:30 na gradskom stadionu u Tomislavgrad.

 

Mario Jakovljević/Tomislavcity