Sažetak 7. kola Duvanjske trkačke lige “Ante Baković Fanta”:

– Džemal Bukvić i Josipa Baković prvoplasirani
– Slavica Kovačević istrčala svoju prvu peticu

 

Lijep svibanjski dan na start lige privukao je 25 zainteresiranih za istrčati 5 kilometara. Momci i dalje brojčano dominiraju, ali s obzirom da sve više žena pokazuje interes za trčanje, u nekim narednim kolima broj djevojaka mogao bi nadmašiti broj muškaraca.
I ovo kolo donijelo je lijep i energiziran kontakt pojedinaca koji uživaju u trčanju, svatko trči u skladu sa svojim vlastitim ciljem te na kraju svakoga prati pobjednički osjećaj. Budući da će mnogi sudionici današnjega kola za dva dana trčati u Ljubuškom, danas je većina bila u manjoj brzini.

Među mladićima, Džemal Bukvić konkurentima ne dopušta ni jednu pobjedu te je i danas uz malu poštedu opet bio prvi s vremenom 18,05. Drugi je bio Josip Martinović koji je ciljnu liniju prošao za 18,37, a treće mjesto pripalo je još jednom mladiću u poštedi. Budući da ga danas nitko nije u plasmanu ugrožavao, Nedim Zahirović utrku je završio za 20,14. Bravo momci!

Među ženama konkurentski duh nije tako snažno izražen, a prva do cilja danas je došla Josipa Baković s vremenom 24,47. Vlastitu formu unapređuje i Jelena Zorić koja je danas bila druga s rezultatom 28,38, a do svog prvog postolja stigla je i Helena Galić, vrijeme 35,10. Bravo cure!

Posebnu pak čestitku za prvu istrčanu peticu upućujemo Slavici Kovačević.

Suci mjeritelji danas su bili Josip Škorić – Jozija i Kristina Galić, a za fotografije se pobrinuo naš Mario Kovačević.

DTL/Tomislavcity
Foto: Mario Kovačević i Tomislavcity