U okviru Lige Mladih KS HB kadetkinje ŽKK Zrinjski 2010 jučer je u Mostaru ugostio ekipu ŽKK Tomislavgrad.

Utakmica je odigrana u Đačkom domu pred tridesetak gledatelja. Gošće su bolje otvorile utakmicu i na početku došle do vodstva koje su držale do kraja prve četvrtine koja je završila rezultatom 4:8.

U drugoj četvrtini gošće imaju prednost sve do 18. minute kada Plemkinje prvi puta dolaze u egal. Rezultat je glasio 13:13. Ipak do kraja prvoga dijela gošće se vraćaju u prednost i na odmor se ide rezultatom 15:18.

Izjednačenu utakmicu gledali smo u trećoj četvrtini, a Plemkinje do prvog vodstva 22:20 dolaze kada je semafor pokazivao 1:55 do kraja treće četvrtine. Do kraja te dionice košarkašice trenerice Nikoline Pandža povećavaju prednost i u zadnju četvrtinu se ulazi rezultatom 27:21.

U zadnjoj četvrtini igra gošći se potpuno raspala što su iskoristile Plemkinje i iz minute u minutu povećavale prednost. Na kraju zaslužena pobjeda ŽKK Zrinjski 43:25.

Za domaći saastav najuspješnije su bile Petra Leko i Matea Bernadić s 9 postignutih poena, dok je kod gošća njabolja bila Kovač s 8 postignutih poena.

Heregovina.info/Tomislavcity