Svi oni koji su ovih ljetnih dana prošetali kroz Kologaj i prošli pored gradskoga izletišta Seget mogli su zamijetiti da su lijepo uređene dvije sjenice, te je postavljen tobogan za dječju igru. Prije nekoliko dana postavljene su i nove klupe i stolovi čime je završena predviđena obnova na ovome izletištu.

Podsjetimo, uređenje ovoga izletiša dio je projekta Via Dinarica, koji je financiran kroz Razvojni program Ujedinjenih naroda i Općine Tomislavgrad. Ugovor je potpisan 14. travnja, a vrijednost projekta je bila 34.000 KM. Općina je sudjelovala s 50% sredstava.

Nove sjenice imaju vrlo lijepo uređene i pored njih su uređena i roštiljna mjesta s ložištima, a djeca će se svakako zabaviti na novome toboganu. Bilo bi dobro kada bi se osiguralo još nešto sredstava za uređenje okoliša. Također, makadamski pristupni put je u vrlo lošem stanju pa bi njegovim asfaltiranjem ovo izletište još više dobilo na atraktivnosti.

Sada preostaje svima nama koji ćemo koristiti blagodati novourađenoga prostora da ga održavamo čistim i urednim. Nadamo se da će tako i biti na dobrobit svih stanovnika Tomislavgrada.

Tomislavcity