U ponedjeljak, 16. svibnja 2022., u 19:00 sati u Gradskoj galeriji KIC-a biti će otvorena izložba fotografija i predstavljena istoimena monografija ”1991.”

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH i Hrvatskog narodnog sabora, a izložbu će otvoriti posebna izaslanica tog Ministarstva – gospođa Vanda Babić Galić.

Izložba 1991. predstavlja malen dio opusa ratnog fotografa Zorana Filipovića. Tužan podsjetnik na stradanja ratne 1991. godine što ih je bilježio svojim fotoaparatom diljem Hrvatske (Vukovar, Vinkovci, Petrinja Dubrovnik, Slatina…). Njegove su brojne fotografije rata u Hrvatskoj ali i Bosni i Hercegovini, obišle svijet i bile nijemim svjedokom ratnih užasa.

Zoran Filipović rođen je 27. travnja 1959. u Brčkom, BiH. Profesionalni je fotograf i pisac, a posljednjih se godina sve više bavi grafičkim i produkt dizajnom. Profesionalnu karijeru započeo je u zagrebačkom magazinu „Start ” i tjedniku „Danas”. Dosada je objavio više autorskih knjiga, u kojima često kombinira svoje fotografsko i književno umijeće, a koautor je i na više skupnih knjiga.

Dobro nam došli!

Kulturno-informativni centar Tomislavgrad