U Tomislavgradu je danas svečano otvoren novi maloprodajni objekt Prodajnoga centra Baković koji je blagoslovio duvanjski župnik fra Slaven Brekalo, a svečanim presjecanjem vrpce službeno otvorio tomislavgradski načelnik Ivan Vukadin.

Trenutno ovaj Centar ima tri tisuće metara poslovnoga prostora, uz prodajni, tu su kafić-restoran, ljekarna, dječja igraonica i poštanski ured. Nudi više od 20 tisuća artikala, uglavnom prehrambenih proizvoda i kućanskih potrepština, a u novom objektu od danas su u ponudi i mali kućanski aparati, posuđe, posteljina i rublje. Uz tomislavgradski, ovo poduzeće ima još dva velika centra u Kupresu i Rami te 12 supermarketa na području općine Tomisavgrad. Trenutno zapošljava 126 radnika.

Dio tvoga svijeta – prepoznatljivo je geslo PC Baković kojom širokom i kvalitetnom ponudom prehramenih, kućanskih i drugih proizvoda te ljubažnošću svojih djelatnika uspijeva biti na usluzi Duvnjacima, ali i žiteljima kupreške i ramske općine. Radno vrijeme PC Baković, kao i ostlih njegovih prodavaonica,  je od 6 i 30 do 21 sat.

U prigodnome govoru, vlasnik Centra, gospodin Zdenko Baković danas je kazao:

– Kao što Knjiga propovjednika kaže: Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom ima svoje vrijeme. Vrijeme rađanja, a i vrijeme umiranja, vrijeme sađenja i vrijeme čupanja posađenog, vrijem rata i vrijeme mira, vrijeme plača i vrijeme smijeha, vrijeme rušenja i vrijeme rađenja. Nadam se da je pred nama vrijeme rađanja, vrijeme sađenja, vrijeme smijeha, vrijeme građenja, vrijeme građenja boljeg svijeta, boljega života, boljih i iskrenijih međuljudkih odnosa.

S tom nadom i pouzdanjem u Boga, Zdenko Baković je pozdravio nazočne i poželio svima  srdačnu dobrodošlicu u novi prodajni centar.

Čestitajući ovomu duvanjskom gospodarstveniku i obiteljskome čovjeku općinski načelnik je kazao:

– Zdenko Baković je čovjek koji se ne boji života, jer uz svoju obitelj koja broji osmero djece i 126 uposlenih djelatnika, odvažio se na ovu investiciju.

Također, načelnik Vukadin je u  svome govoru pohvalnim riječima naglasio radišnost i ljubaznost djelatnika ovoga Centra.

 

Z.S./Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.