Danas će u Tomislavgradu biti održan sastanak Općinskog stožera civilne zaštite na kojem će se raspravljati o daljnjim koracima nakon proglašena stanje prirodne nepogode.
Sastanku će sudjelovati i predstavnici oopćinske i županijske vlasti predvođeni načelnikom  Ivanom Vukadinom. On je za BHRT kazao da očekuje pomoć s viših razina vlasti kako bi se u najkraćem roku sanirala šteta i ukinulo stanje prirodne nepogode u ovoj općini.

Nevremenom su najviše pogođeni jugoistočni dijelovi Duvanjskog polja, naselja Borčani i Omolje, gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla koja su blokirala lokalne prometnice, a padale su i krovne građe i polomljeni crijepovi s obiteljskih i pomoćnih objekata. Također, rušeni su električni stupovi zbog čega su pojedini dijelovi općine ostajali bez napajanja električnom energijom.

Ovo je već treća elementarna nepogoda u našoj općini koju su prethodno pogodili snijeg i poplave.

Ovomu dodajmo da su djelatnici tomislavgradske elektre  trenutno u nevremenom najpogođenijim naseljima naše općine, Borčanima i Omolju čija su kućanstva još uvijek bez električne energije.  Tijekom sutrašnjega dana u planu je i  saniranje kvarova na odašiljačima u Prisoju i na Tušnicu.

Prilog BHRT-a možete pogledati ovdje.

Tomislavcity/BHRT