Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić danas 23. lipnja je u Uredu načelnika održao sastanak s predstavnicama odgojnih ustanova s područja tomislavgradske općine.

Uz načelnika i pomoćnika za društvene djelatnosti Božu Kovačevića, sastanku su nazočile: ravnateljica gradskoga Dječjeg vrtića Ljiljana Dilber, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ Anđelka Buljan, voditeljica Dječjega vrtića „Bukovica“ časna sestra Kristina Barbarić, te stručno osoblje spomenutih ustanova.

Na sastanku je bilo riječi o radu i trenutnome stanju u ovim odgojnim ustanovama, s naglaskom na probleme u pomanjkanju stručnoga osoblja: logopeda, edukacijskih rehabilitatora, psihologa i drugih. Također, razgovaralo se i o mogućnostima međusobne razmjene stručnoga kadra, kako bi se ovaj problem što efikasnije riješio.

Sve ovo omogućilo bi da se u ranoj fazi prepoznaju djeca s poteškoćama u razvoju, kako bi im se kroz odgojni proces na vrijeme i što bolje moglo pomoći, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.