Nekolicina naših sumještana ovih dana pokrenula je Facebook stranicu kojom žele potaknuti na jačanje svijesti o očuvanju okoliša, a time i pridonijeli ljepoti duvanjskoga zavičaja.

– Stranica je napravljena isključivo kako bi skrenuli pozornost na ekologiju i očuvanje prirode. Nažalost, kada govorimo o odbačenome otpadu na području naše općine, a koji nalazimo uz prometnice, šume i na drugim lokacijama, ne možemo biti zadovoljni. Nailazimo i na tone otpada! Našim radom želimo skrenuti i pozornost mjerodavnima na postojanje ovoga problema u našoj zajednici, kažu nam pokretači Facebook stranice tomislavgrad.public.

Pozdravljamo njihov rad, a Vama poštovani čitatelji preporučujemo da sve aktivnosti ovih naših ekologa pratite na njihovoj stranici tomislavgrad.public.

Ako ste već sada među onima koji im se žele pridružiti i pomoći njihovim daljnjim aktivnostima, kažu: “Dobro ste došli!”

Uz kratko predstavljanje, objavljujemo i dva videozapisa objavljena na ovoj Facebook stranici.

Z.S./Tomislavcity

 

 

 

Dan 2. U manje od 1h šetnje prikupljeno preko 5kg otpada. ————————————————————Da karikiramo: 50 šetača dnevno X 5kg otpada = 250kg prikupljenog otpada, DNEVNO! Za godinu dana…🌲🌱🌳—————————————————————Budite slobodni, pošaljite nam svoje "ulove" otpada i mi ćemo ih rado objaviti#zacistijitomislavgrad

Objavljuje tomislavgrad.public u Srijeda, 29. travnja 2020.

#ostanidoma

Objavljuje tomislavgrad.public u Srijeda, 29. travnja 2020.