Večeras je u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu predstavljena knjiga “Stazama evanđelja” autora fra Ante Pranjića Pilipovića. O ovoj vrijednoj knjizi pored autora govorili su prof. Ana Papićdoc.dr. Mate Buntić te mons.dr. Pero Sudar.
Prof. Ana Papić, ujedno i lektorica ove knjige, u svome govoru je istaknula je kako je fra Ante Pranjić izvrstan propovjednik.
– Da bi propovijed došla do srca vjernika, propovjednik mora biti dobar govornik koji će jednostavnim jezikom i životnim primjerom potaknuti svoje slušatelje na promjenu, rast i razvoj svoje duše u skladu s Božjom riječi. Propovjednik mora imati sposobnost izabrati onu vrstu propovijedanja koja najbolje odgovara njegovu vremenu, a fra Ante u svojim propovijedima to svakako dokazuje, kazala je između ostaloga prof. Papić.
Da ga je autor pozvao za predstavljača ove knjige tek prije nekih petnaestak dana, ležerno je u svome izlaganju priznao doc.dr. Mate Buntić.
– Propovijedati može gotovo svatko, ali držati homiliju može samo čovjek koji je vrstan poznavalac Božje riječi, pun životnoga iskustva, mukotrpnoga učenja, stjecanjem znanja i nadasve prirodnim nadarenostima, primjetio je dr. Buntić predstavljajući ovu knjigu.
Mons.dr. Pero Sudar izrazio je svoje zadovoljstvo što je bio treći predstavljač večeras jer je, kako kaže, predosjetio kako će njegovi prethodnici u ovome zadatku odlično obaviti svoj posao.
– Što piše u knjizi koja je naslovljena “Stazama evanđelja”? Navještaj, pouka, poziv i poticaj su četiri riječi kojima su prožete homilije sadržane u knjizi koju večeras predstavljamo – kazao je mons. dr. Pero Sudar.
Na samome kraju okupljenima, a naročito svojim predstavljačima, na izdvojenome vremenu srdačno se zahvalio dobro raspoloženi autor.
Ovome dodajmo kako su svečanost svojim nastupom uveličali članovi pjevačkog zbora Matice hrvatske dok je voditeljica programa bila odlična Kristina Boras.
Ivana Ćurić/Tomislavcity