Općinski načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić je, nakon provedene procedure Javnog natječaja i suglasnosti Općinskog vijeća na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta na području općine Tomislavgrad, potpisao 25 Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Tomislavgrad.

Prema izvješću povjerenstva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u zakup, koje je imenovalo Općinsko vijeće, na objavljeni Javni natječaj za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta pristiglo je 38 prijava od kojih je 25 ocijenjeno kao potpune i najpovoljnije ponude. Interes poljoprivrednih proizvođača za zakup poljoprivrednog zemljišta znatno je veći od ponuđene površine, prema pristiglim prijavama traženo je 3203,65 ha.

Predmetnim Ugovorima ukupno je dato u zakup 782,43 ha u svrhu poljoprivredne proizvodnje na rok od 10 godina, a ukupna godišnja zakupnina iznosi 221.029,00 KM koja se uplaćuje u korist javnih prihoda Proračuna HBŽ-a koju Županijska riznica raspoređuje u omjeru 80% u korist Proračuna općine Tomislavgrad, a 20 % je prihod županijskog proračuna, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.