Uslijed dvodnevnih neprekidnih padalina došlo je do porasta vodostaja i izlijevanja potoka Ričine u tomislavgradskim naseljima Omolje, Seonica i Crvenice.

Po riječima mještanina Bože Radoša, kiša je neprestano padala 48 sati, što je dovelo do ogromnog porasta vodostaja Ričine, čiji je vodotok nosio sve što mu se našlo na putu.

”Most koji povezuje naselje Omolje s dijelom prema polju samo što nije potopljen, voda je ušla u mnoge podrume, a potopljen je i veliki broj okućnica”, kazao je Radoš.

Zbog velike količine vode koja se izlila na lokalnu cestu, zaseok Karačići odsječen je od Crvenica te su mještani prisiljeni koristiti zaobilazni, poljski put, a poplavljene su još neke lokalne prometnice što mještanima zadaje velike probleme.

”Ne može se prijeći preko seoničkog mosta, most ispod zaseoka Gudelja potpuno je pod vodom. Zbog siline vode i začepljenosti propusta može doći i do većeg oštećenja nasipa oko mosta, kao i samog mosta”, kazao je Radoš.

Aktivirali su se i brojni podzemni izvori koji su potopili podrume obiteljskih kuća, kazao je Radoš, te dodao kako će nastala materijalna šteta moći utvrditi nakon prestanka padalina i povlačenja rijeke u korito.

Fena/Bljesak.info

Foto: Pixabay/Ilustracija