O trenutnome stanju na duvanjskom požarištu, od Roškoga Polja prema Zidinama, za naš portal govorio je općinski načelnik Ivan Buntić. Situacija se danas na požarištu mijenja gotovo iz minute u minutu. Naime, iako se činilo da se vjetar smirio i da će se vlastitim snagama požar moći staviti pod kontrolu bez pomoći iz zraka, načelnik je prije nekoliko trenutaka potvrdio da su ponovno uputili zahtjev za angažiranje kanadera.

– Unatoč jutros relativno mirnoj situaciji, stanje je se opet zakompliciralo jer je vjetar naglo promijenio smjer i aktivirao pojedine dijelove požarišta prema Gornjem Brišniku, Čobavnovićima i Koritima. Opožarena površina je ogromna, a teren za gašenje je vro nepristupačan. Radi se kontra požar od Gornjega Brišnika, odnosno Samograda prema Drmića stajama, koje su sinoć obranjene i požar je usmjeren prema Vidikovcu. Drugi kontra požar radi se iznad Grabovice i također prema Drmića stajama, kazao je načelnik Buntić.

Ovaj požar bi mogao biti aktivan nekoliko dana. Srećom, kuće su obranjene i nije bio ljudskih žrtava ni tolike materijalne štete.

Tomislavcity

Foto: Arhiv