Večeras je u Tomislavgradu otvorena putujuća, humanitarna izložba udruge “Fra Mladen Hrkać” – “Pomozimo zajedno!” u kojoj su izložena umjetnička djela donirana od akademskih slikara i kipara te umjetnika amatera s ciljem upoznavanja lokalnih sredina s projektom izgradnje doma “Fra Mladen Hrkać” za smještaj osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb.

– Ovo je inače četvrta postaja ove velike i hvale vrijedne izložbe koja je realizirana uz podršku Matice hrvatske i njezinih ogranaka diljem BiH i Hrvatske te Hrvatske matice iseljenika. Ova izložba će proputovati mnoge gradove diljem BiH i Hrvatske uz financijsku podršku sponzora HT Eroneta i JP Elektroprivrede HZ HB – kazala je u ime Udruge  gospođa Kristina Govorko.

Nešto više o radovima akademskih kipara i slikara te umjetnika amatera zastupljenih na ovoj izložbi, govorila je umjetnička koordinatorica projekta mr. sakralne umjetnosti Kristina Kramer Ćavar.

– Na ovoj izložbi izloženo je 35 umjetničkih radova od njih ukupno 79, dok je ostatak trenutno izložen u galeriji u Livnu. Svaki umjetnik je htio pomoći udruzi sa svojim darom a pri tome zbilja nije važna njihova titula, nego je bitan čin. – između ostalog je kazala.

Izložbu je svečano otvorio predsjednik Matice hrvatske Tomislavgrad, gospodin Mate Kelava, dok je voditeljica programa bila izvrsna Misijana Brkić – Milinković, inače voditeljica Korporativnih komunikacija HT Eroneta. Događaj su svojim glazbenim nastupima dodatno uzveličali učenici tomislavgradske glazbene škole: Stipe Marković, Klara Marković, Nikolina Klišanin, Lucija Đaković, Mira Zrno i Matea Dilber.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.