Brojni naši sumještani večeras su pohrlili na Trg gange i hajdučke družine gdje je još uvijek u tijeku koncert uživo organiziran u povodu Svjetskoga dana glazbe. Time su se pridružili mnogim gradovima i mjestima u obilježavanja ovoga dana, ali i potvrdili da im je druženja i pjesme u proteklome vremenu itekako nedostajalo.

Kao što smo već javljali, ovaj kulturni događaj upriličio je Kulturno – informativni centar Tomislavgrad pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad. Na koncertu nastupaju domaći bendovi: Dinaridi, Krivi smjer i Tibet, te “Tomislavgradske mažoretkinje” i limena glazba KIC-a.

Koncertu je prethodio još jedan događaj, također organiziran povodom Svjetskoga dana glazbe. Naime, nakon što su marljivo radili protekla dva mjeseca, polaznici Škole mjuzikla i glume, koja djeluje pri tomislavgradskome KIC-u, večeras su pred brojnom domaćom publikom premijerno izveli mjuzikl „Tko pjeva zlo ne misli“ za čiju izvedbu i adaptaciju su prethodno  dobili dopuštenje autora glazbe Alfija Kabilja.

 

Mjuzikl u ovoj  fenomenalnoj izvedbi je svojevrsna priča u priči, a govori o ovoj duvanjskoj kulturnoj ustanovi i njezinoj školi mjuzikla i glume. Kroz lik odrasloga Perice, a koji iz Kanade dolazi kako bi spasio kinodvoranu, publika je mogla upoznati cijeli glumačku družinu spomenute škole, KIC, njihov rad i poteškoće s kojima se susreću. Ovim mjuziklom su uistinu dali sve od sebe! Čestitamo!

Osim glavne pjesme „Tko pjeva zlo ne misli“ publika je u ovoj adaptaciji mogla čuti i pjesme Jasne Zlokić, Luke Nižetića, Massima, Oliver, Dine Dvornika, Magazina i drugih izvođača, ali i vrlo uvježban kajkavski dijalekt naše glumačke družine.

S ljetnim danima, mladi glumci čini se, ne planiraju na odmor. Naprotiv, u punome jeku su i pripreme za dječji mjuzikl ”Čarobnjak iz Oza”, koji će biti prikazan tijekom ovogodišnje manifestacije Dani sv. Nikole Tavelića. U plodovima njihovoga rada uživat ćemo i na jesen kada nas očekuje ”Folirant u razredu” – izvedba prema istoimenome dječjem romanu naše spisateljice Ivane Ćurić.

Tomislavcity

Tomislavcity