Baš u ovo vrijeme, usred ljeta, kada naš grad oživi i napuni se ljudima, ali i vozilima, vozači – kako mi domaći, tako i oni koji dođu sa strane, dobiju strašnu potrebu za nevjerojatnim parkiranjem, zaustavljanjem vozila nasred prometnice i neodgodivoga razgovora sa slučajnim prolaznikom, ostavljanjem upaljenoga vozila s otvorenim vratima i trkom do trgovine, samo radi cigareta…

I nekako se svima čini da je to normalno. No, naša čitateljica misli da je to pogrešno i apsolutno nedopustivo. Fotografirala je jedno parkirano vozilo baš na jednome takvom za parkiranje nevjerojatnome mjestu. Ispred Mujine buregdžinice. Kaže, svi mi koji ovdje živimo cijelu godinu nismo vidjeli da je netko “popeo” vozilo na ovaj nogostup.

Ali eto, dogodi se.

Nije da osuđujemo baš ovoga vozača, mnogi se slično ponašaju, ali neka i ova fotografija bude upozorenje svima da držimo i do prometne kulture na kakvu smo navikli tijekom cijele godine.

I da, objavljivat ćemo i druge fotografije koje sami uhvatimo ili nam čitatelji pošalju, a vozače molimo da se ne ljute i neka ovo vide kao upozorenje, ali i cinični “natječaj” za najnakaradnije parkiranje ovoga ljeta!

 

Tomislavcity