Danas je u Tomislavgradu jedan naš sugrađanin izgubio zdravstvenu iskaznicu. Iako se radi o stasitom, starijem momku, dobra zdravlja i držanja, tuga je velika jer je upravo bio kupio i zalijepio markicu dodatnog zdravstvenog osiguranja i gubitak je zbog toga veći i teže podnošljiv.

Nesretni gubitnik alarmirao je prijatelje i poznanike, koji su po ovome hladnome vremenu prošli pretpostavljenu dionicu i zaustavili se na mjestima gdje je po sjećanju bilo stajanje, izlazak ili ulazak u vozilo, ali bez uspjeha.

Kada je junak ove kratke crtice uvidio da je “vrag odnio šalu”, ponudio je i nagradu onome tko pronađe iskaznicu. Danas je bio spreman potrošiti iznos ekvivalentan vrijednosti markice! Nakon tako velikodušne ponude, prijatelji su intenzivirali potragu, ali, nažalost, opet bez uspjeha.

Kada ti, poštovani čitatelju, onako slučajno ugledaš zdravstvenu iskaznicu na ulici, klupi, pred vratima trgovine, kioska ili gostionice, neka ti ne bude teško, uzmi je i nazovi na broj telefona: 063 343 964.

Tim činom učinit ćeš svijet boljim mjestom za život, a zahvalnost sigurno neće izostati!

Zabrinuti prijatelj