Proljepšanjem vremena u Tomislavgradu su krenuli i radovi na izgradnji infrastrukture i sanaciji ulica.

Radovi na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig su pri kraju te je jučer završeno asfaltiranje u dužini od 200 m. U sklopu radova odrađena je kanalizacija te je predviđena i rasvjeta koja će biti završena idućih dana postavljanjem rasvjetnih stupova. Izvođač radova je „KTM-BRINA“ d.o.o. Posušje, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 134.082,00 KM.

Na izgradnji infrastrukture u zoni Regulacijskog plana Latice rade se zemljani radovi i iskopi, a u ovom tjednu bi se dolaskom materijala trebala početi raditi i kanalizacija. Izvođač radova je Zajednica ponuditelja „ČAJUŠA“ d.o.o. Kupres i „PUTOVI“ d.o.o. GRUDE, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 373.454,30 KM.

U zoni Regulacijskog plana Potkolje trenutno se radi na polaganju oborinske i fekalne kanalizacije, vodovodna mreža je položena, a nakon toga slijedi rad na kućnim priključcima. Izgradnju infrastrukture izvode Livnoputovi d.o.o. Livno, a vrijednost ugovora iznosi 491.525,79 KM.

Ugovorom o sanaciji Ulice kralja Zvonimira u Tomislavgradu predviđeni su radovi na fekalnoj i oborinskoj kanalizaciji, rasvjeti i asfaltiranju. Trenutno se radi kanalizacija. Vrijednost radova iznosi 548.148,51 KM, a izvođač je KTM-Brina d.o.o. Posušje.

Od ponedjeljka kreću radovi i na izgradnji kanalizacije u naselju Bobara jer se zbog velike količine vode dosada nisu mogli izvoditi zemljani radovi. Vrijednost ugovora iznosi 349.749,25 KM, a izvođač je KTM-Brina d.o.o. Posušje, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

 

I na kraju jedan video Tomislavgrada u 3D koji je snimio naš kolega Damir Mišura s portala rama-prozor.info.

 

 

Tomislavcity