U utakmici 7. kola Prve lige F BiH, HNK Tomislav je u subotu odigrao utakmicu protiv ekipe Budućnosti iz Banovića. Nažalost, unatoč dobroj igri, Tomislav je izgubio rezultatom 1:0. U četiri domaće utakmice, Tomislav je izgubio čak tri puta, pa uz jednu gostujuću pobjedu i jedan neriješeni domaći susret, s ukupno 4 boda zauzima pretposljednje mjesto na tablici.

Iako gube domaće utakmice, Tomislav se pokazao kao jedan od najboljih domaćina, pa su i ovaj put dobili pohvale od gostujuće ekipe za gostoprimstvo i uljudan odnos. Na službenoj  Facebook stranici Budućnosti iz Banovića objavljeno je:

– Naš tim je jučer upisao pobjedu na gostovanju u Tomislavgradu koja je od izuzetne važnosti za nastavak takmičenja u m:tel Prvoj ligi FBiH.
Ono što bi posebno istakli kada je u pitanju ova utakmica da je sam doček, uslovi za igru kao i odnos domaćina prema našem klubu bio na izuzetno visokom nivou i koji bi trebao biti primjer ne samo ekipama u našoj ligi već i onima iz najjačeg ranga bh. fudbala.
Hvala Tomislavgrade!👏👏

Ekipa Tomislava u idućem kolu, koje se igra 2. listopada, gostuje kod NK VIS Simm-Bau. Trenutno, NK VIS Simm-Bau je na 12. mjestu, dok je HNK Tomislav Tomislavgrad na 15. mjestu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tomislavcity