U Tomislavgradu je jučer s radom počeo Hajdukov kamp koji će trajati do petka 22. lipnja.

Danas poslijepodne obišli smo stadion HNK Tomislav gdje se kamp i održava.

Tomislav i Hajduk su klubovi s višegodišnjim poslovnim i športskim prijateljstvom, a ove godine ono je urodilo prvim Hajdukovim kampom koji se održava u Tomislavgradu i općenito izvan granica Hrvatske.

Kako smo doznali od voditelja kampa, gospodina Mate Radića, kampu se odazvalo 70-ak dječaka, uglavnom iz južnoga dijela Hercegovine, a nekolicina ih je pristigla iz Hrvatske.

– S obzirom da je ovo prvi kamp ovdje, vrlo smo zadovoljni odazivom, a nadamo se da će na ovim područjima biti organiziran i ubuduće. Sljedeći kamp predviđen je za Slavoniju. Ranije smo bili u Makraskoj, Sinju i Vodicama, a onda ćemo se vjerojatno opet vratiti u krajeve BiH. Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu. Dočekali su nas vrlo kvalitetni uvjeti i srdačni domaćini.

Zbog čega je poželjno sudjelovati na ovakvim kampovima?

– Dobro je sudjelovati radi same socijalizacije, međusobnoga upoznavanje djece i stvaranja novih prijateljstava te zdravoga života. Bitno je da djeca trče, da su na zraku i da se kroz to razvijaju. S druge strane, imamo i određene informacije o djeci, i sigurno i ovdje ima djece koja su nam „na oku“ i koji će u perspektivi možda doći u Hajduk.

Kakav je raspored kampa idućih dana?

– Zadnjega dana kampa predviđen je mini turnir u jutarnjim satima, a ukoliko bude loše vrijeme turnir će se održati u Gradskoj športskoj dvorani. Uz treninge, imamo određene obrazovne sadržaje po pitanju prehrane. Njih će sutra djeci prestaviti naša nutricionistkinja, a danas je naš klupski kroničar, gospodin Jurica Gizdić mladim igračima govorio o povijesti Hajduka, a potom je organiziran mali kviz, kazao je Radić.

Na kraju kratkoga susreta upitali smo ga prati li Svjetsko nogometno prvenstvo i nastup Hrvatske nogometne reprezentacije.

– Pratimo koliko nam vrijeme dozvoli. Nadam se da će naša reprezentacija nastaviti ovaj niz s Nigerijom i da ćemo na prvenstvu ostvariti što bolji rezultat.

 

Z.S./Tomisalvcity

 

Više fotografija pogledajte u galeriji.