Sutra će u dvorani Skupštine HBŽ-a u Tomislavgradu, u 11 sati, biti održano predavanje na temu: “Ekonomska isplativost i optimizacija proizvodnje korištenjem zeolit klinoptilolita i vibroaktiviranih minerala u ishrani stoke”.

Stočarima, ali i svim zainteresiranim poljoprivrednicima predavanje će održati dr. Mirsad Sadiković, inovator koji na projektu učinka zeolit klinoptilolita i vibroaktivniranih minerala radi već 20 godina i čiji je rad priznala i Europska Unija. Radeći godinama na programu stočne hrane, dr. Sadiković dobro je upoznao mnogobrojne dodatke stočnoj hrani i mehanizme njihova djelovanja. Tada se rodila ideja da oblikuje prirodni proizvod koji neće opterećivati organizam životinje, ni čovjeka koji konzumira hranu životinjskog podrijetla, ali ni planet Zemlju.

Korištenjem VAM tehnologije proizvođači mogu stvoriti potpuno novi brand bilo kojeg mesnog proizvoda temeljenog na zdravim principima uzgoja bez povećanja cijene koštanja uzgoja. Štoviše, upravo korištenjem VAM tehnologije ostvaruju se brojne uštede, a dobiva se zdravija hrana koju proizvođač može bez problema certificirati i kao eko ili organski proizvod, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.