Tomislavgrad  očekuje izuzetno značajna kulturna manifestacija posvećena isključivo mladim ljudima. Naime, u ovom gradu organizirat će se 19. Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj upriličit će se na sam Svjetski dan glazbe, 21. lipnja. Do sada je Festival organiziran u Konjicu, Mostaru, Goraždu, Travniku i Živinicama. Vrijeme je da i Tomislavgrad pokaže svoje “daske koje život znače” i bude domaćin istome.

Svojim predstavama, mladi ljudi, srednjoškolci, će nam se predstaviti kroz predstave koje će se odvijati čitav dan u kinodvorani Kulturno informativnog centra Tomislavgrad. Festival je programski i estetski profiliran u duhu osnovnih principa dramske pedagogije. Stručni žiri na kraju Festivala nagradit će najzanimljivija pojedinačna i kolektivna ostvarenja.

Zanimljiv repertoar i nivo kvaliteta koji su dostigli mladi glumci amateri jamči Vam odličnu zabavu za publiku, najavljuju organizatori. Festival organiziraju Centar za dramski odgoj iz Mostara i Kulturno informativni centar Tomislavgrad. Glavni pokrovitelj ovog događaja je Općina Tomislavgrad.

Na kraju moramo reći kako su Kulturno informativni centar Tomislavgrad kao i naša Škola mjuzikla i glume svojim predanim radom zaslužili ovakav događaj te vjerujemo kako ćemo na ovaj način podići još na veću razinu dramsku umjetnost kao i rad s mladima.

Kulturno informativni centar/TC