”Dokazano dobar menađer sa izraženim liderskim sposobnostima, u svakom poslu se zalaže za harmoniju, red, rad i disciplinu. U svemu daje svoj maksimum, a iz svoje porodice crpi snagu i inspiraciju za nove poduhvate”, stoji u biografiji Suada Kaknje, čovjeka čiji je san tijekom online sjednice federalnog parlamenta pokazao o kakvoj se bezbrižnosti radi u glavama dužnosnika koji brinu o ovoj zemlji.

Čovjek, koji je osvojio 8151 glasova na proteklim izborima i kojem se pripisuje uspjeh atletičara Amela Tuke, čini se kako je zbilja osjetio svu harmoniju koja mu se navodi u biografiji na stranačkim stranicama. Stoga je utonuo u san dok se raspravljalo o korona-zakonu koji će pokušati spasiti Federaciju BiH od ekonomskog kolapsa.

Stranka ne štedi riječi za svojeg spavača, za čiji će san vjerojatno pronaći opravdanje preko kojeg će onda slijepi glasači proći.

”Po struci diplomirani inženjer građevinarstva, konstruktivni smjer. U struci radi kao projektant 32 godine i iskazao se na više značajnih projekata, a između ostalog u karijeri je projektovao i više džamija i šehidskih spomen obilježja. Uspješan i ugledan privrednik, a sa svojim firmama „Arel“ i „Grading KGM“ učestvovao na mnogih značajnim projektima. Istaknuti sportski radnik i kao takav dao je najveći doprinos u razvoju atletike u BIH, ali i afirmaciji drugih sportova. Dobitnik priznanja za najboljeg sportskog radnika u BIH za 2017. godinu. Dobitnik nagrade grada Zenice”, kaže stranka o svojem spavaču.

Kaknjo je nakon izbora, kad je na svojoj ”Facebook fan stranici proglasio pobjedu” zahvalio glasačima i prosuo obećanja pred njih. U njegovom promotivnom spotu piše da je ”esposoban”. Ne zna se je li greška trebala sakriti da je presposoban ili nesposoban.

”Ovo je bila utrka koju smo svi zajedno dobili i biće mi čast da vas predstavljam u Parlamentu FBiH. Nadam se da ću opravdati vaša očekivanja i da ćete biti ponosni na moj rad, a ja znam da ću uraditi sve što je u mojoj moći da to bude tako. Mnoge utrke su još pred nama, bujrum svima u pobjednički tim”, rekao je Kaknjo u čijem se timu očito može spavati.

Kaknju, kao tadašnjeg predsjednika Atletskog saveza BiH, opisivali su kako vrijednog sportskog radnika, a nedavno je donirao 1000 KM domu umirovljenika u Zenici. Službeno je prijavio da posjeduje imovinu vrijednu pet i pol milijuna eura.

Prije sjednice na kojoj je ubio svoje oko i svakog normalnog u državi u pojam, Kaknjo je predložio amandmane na usvojeni zakon.

Tako je predložio da se, kada je riječ o subvencioniranju doprinosa u iznosu do 244,85 KM mjesečno po svakom zaposlenom počevši od obračuna i isplate bruto plaće za travanj, izbaci kriterij koji predlaže Vlada FBiH a to je da se to odnosi na gospodarske subjekte koji su ostvarili pad prometa 20 posto i više u odnosu na ostvareni prosječni promet u siječnju i veljači 2020. godine.

Kako su njegovi prijedlozi utjecali na zakon očito ga nije zanimalo, a stranka, čije boje brani graditelj džamija, mogla bi ga braniti u stilu obrane napadača na kameru. Mogli bismo čuti kako Kaknjo nije zaspao nego da su zaspale samo njegove oči.

”Kada imate san, sanjajte ga u punom kapacitetu”, napisao je jednom Kaknjo na svojem Facebook profilu.

”Još vatreniji! Još iskreniji! Suad Kaknjo nastavlja da se bori za sve, a zbog onih koji su ga izabrali da ih zastupa!”, napisao je drugi put. Pitanje je samo kome je lakše zaspati – Kaknji ili onima u čije ime on spava.

bljesak.info