Prosvjedna šetnja pod nazivom ‘Socijalizacija, ne ekranizacija’ koja je okupila oko tisuću sudionika, započela je u ponedjeljak popodne na ulicama Mostara.

U prosvjedu, čiji organizator je udruga roditelja ‘Naša djeca 2014’ zahtjeva se normalizacija nastavnog procesa u hercegovačkim školama.

Skup je krenuo od Španjolskog trga gdje su iščitani zahtjevi Udruge. Prosvjed završava u parku Zrinjevac gdje će se potpisivati peticija za podršku zahtjevima Udruge roditelja Naša djeca 2014 i dijeljenje Zahtjeva za osiguranjem minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu.

Zahtjevi Udruge su da online nastava bude isključivo u slučaju opće karantene, da se mjera samoizolacije izriče samo zaraženom djetetu, a ne svim učenicima u grupi, odnosno razredu. Temperaturu, zahtijevaju, da se djeci mjere doma, a ne pri ulasku u školu, kao i obavezno uvođenje velikog odmora za učenike svih razreda na otvorenom.

Također traže ukidanje ograničenja maksimalnog broja učenika na 15 i formiranje razreda ovisno o kapacitetu učionica te ispitati koliko mjere utječu na psihološki i socijalni razvoj djeteta.

bljesak.info