Ovih dana svijet je obišao screenshot s Flight Radara na kojem se vidi kakvu je putanju odabrao pilot na jednom pokusnom letu, pokušavši se boriti tako protiv dosade. Naime, na nebu iznad Australije, sjeverno od Adelaidea, izvjesni je pilot morao obaviti dug pokusni let kojem je cilj bio isprobati novi motor postavljen na zrakoplov (modela Diamond DA-40 Diamond Star, za one koji žele znati više).

Kako očito plan leta nije bio pretjerano uzbudljiv, pilotu je postalo dosadno pa se odlučio zabaviti na svoj način. Putanjom zrakoplova prvo je iscrtao dva nepristojna oblika, da bi kasnije, kroz ukupno 3 sata leta, po nebu ispisao i poruku “IM BORED” – u prijevodu, “dosadno mi je”.

Nije ovo prvi puta da se slični crteži pojavljuju na radarskim zapisima. Pamtimo, primjerice, događaj s kraja 2017. kada je Airbus A380 iznad Njemačke iscrtao božićno drvce.

U konačnici je ovaj let u Australiji trajao 40 minuta duže nego je prvotno bilo planirano, valjda kako bi pilot uspio dovršiti svoju poruku. Od silne dosade došao je vrlo brzo, čini se, do prezabavnog rješenja.

Sve se ovo dogodilo 19. veljače ujutro po lokalnom vremenu, a proteklih je dana priča postala hit na društvenim mrežama – pogotovo iz razloga što se dokazi mogu vrlo lako i dalje pogledati na Flight Radaru. Identitet šaljivdžije nije objavljen.

bug.hr