Naglo otkrivena ljubav prema Buškome jezeru od onih istih koji su ga za “Judine škude” davno prodali, a u nedostatku bilo kakvih ideja kako poboljšati katastrofalno stanje u svakoj pori življenja na obalama ovoga jezera, vođeni suludim populizmom iskazuju lažnu brigu i rone krokodilske suze.

Pođimo redom.

Po predčasnicima u doba komunizma oteta zemlja Bužana po četničkom kapetanu i narodnom heroju Đuri Pucaru – Starom, kao da je ukleta! Dobro mještani ovog kraja pamte milicijske pendreke i otimačinu plodnog polja. Po završetku Domovinskog rata, umjesto da su tadašnje vlasti, današnji “Deklarateri” vratili zemlju onome kome pripada, oni su je u bescjenje dali HEP-u R Hrvatske! Najvažniji resurs od kojeg živi cijela općina, dadoše čelnici koji na tome daru grade svoje karijere. Isti oni koji sliče travničkim begovima koji se od nerada brane time da broje koliko će muha sletjeti na stol. Fatalizam!

I ono malo novca koje dadne HEP koristi se za kupovinu izbora. Zamažu se oči puka kojim asfaltiranim “putacem” iz kojeg trava raste već iduće godine. Budući da je bila promjena vlasti u Hercegbosanskoj županiji, u totalnoj bezidejnosti najveća hrvatska stranka u BIH dovela s ciljem popravljanja rejtinga ministra iz R Hrvatske. Uz asistenciju notornih Čovića i zamjenice mu održali su i foto seansu na brani. I, kao, nariču nad sudbinom “ukletog“ jezera!

Sapiens  sat!

Namah i njihovi odmetnici pokazaše zavidnu brigu, i da ne bi zaostajali uputiše „nešto“ u proceduru. Ti isti koji su ovim prvospomenutim asistirali u nebrizi za Buškim Blatom. Ti isti koji su Čoviću upriličili špalir kao da je Putin. Dok na ozemlju Buškoga jezera svako malo nema struje i po tim je parametrima Ruanda, Burundi, Jemen ispred JP HZ HB, dotle se voze nova auta i uhljebljuje poslušnike i stvara kasta neradnika, a godina je 2021.

Zapitaju li se općinske i županijske vlasti ima li možda još vlasnika koji nisu dobili (niti su htjeli dobiti) naknadu za prisilnu eksproprijaciju? I je li sve plaćeno. Isto tako, može li županija davati koncesije za ribolov? Je li to njeno vlasništvo? I ne samo to, livade uz obalu jezera pune su praznih boca “tuzlanskog pilsnera” i otpada čije uklanjanje vrišti do neba. Sve ostavština gostiju “koalicijskoga” partnera.

Zaključak: Umjesto naslikavanja sa zavilašenim sunčanim naočalama, sramite se! 

Tadija Ljubičić, predsjednik HČSP BiH 

 

 


Napomena: Tekstovi i kolumne objavljeni na portalu ne izražavaju nužno stavove i mišljenje uredništva portala, već su osobni stavovi autora.