Ljetno hinjenje i lažni lelek stranaka koje su otpale od HDZ BiH glede Buškog jezera i naknade koje dobivaju općine Tomislavgrad i Livno od HEP-a Hrvatske je farizejština lažne i nemaštovito kamuflirane oporbe najveće stranke BiH Hrvata.

Isti oni koji su godinama gledali čerečenje krave muzare zvane (oteto) Buško jezero, zuba obijelili nisu kako se ne bi zamjerili, prvo komunistima, zatim njihovim duhovnim nasljednicima 1990. pa sve do dana današnjega.

Od naše djedovine spremali su hedonističke žderačine, novovjekog naziva – domjenak, kupovali automobile, stanove, izbore i omiljenost kod šefova. Sve je to današnja lažna oporba znala. I šutjela. Ne razlikuju se oni od svojih bivših stranačkih prijatelja po različitu stavu prema ovome “bankomatu”. Niti je njih briga sto oštećeni mještani imaju malo koristi i od povećanja naknade. Izuzev koje predizborne cestice i prilaza iz kojeg već iduće godine “raste cvitak”, ne vide niti felera od HEP-a.

Na područje Buška Blata tjedno je nestanak električne energije najmanje dva puta. Bolja je opskrba u Siera Leoneu, Sudanu, Haitiju i ostalim zemljama u razvoju. A jezero je tu.

Za HDZ BIH je jasno da oni žele i dalje zadržati ove prihode. A lažna oporba koja je mogla dići glas kad je bila dio istih nemaštovito vara javnost. Ne mogu dobro ovome narodu željeti oni koji su glumili trojanskog konja kako bi po naputku Plenkovića i Čovića spriječili ulazak našega Leonide, generala Željka Glasnovića u Hrvatski Sabor!

To su oni isti koji jedini imaju pristup medijima koji kontroliraju Čovićevi opinion-makeri. Nas, “čiste pravaše” BIH ne mogu zavarati. Obični puk, možda. Nekada su u Indokini britanski kolonijalni gospodari sluđivali stanovništvo opijumom i tako ga držali u pokornosti i ropstvu. Na ozemlju BiH to rade putem kladionica, kako uopće ne bi došli na ideju da nešto propituju. Osiromaši pa vladaj!

Medijsko kokodakanje onih koji su služili Jozu Mafiozu, pa onda ove današnje i koji su se “nečinjenjem” ogriješili o puk Buška Blata nemaju pravo stavljati sol na ranu naroda buškoblatske doline.

U Tomislavgrad, 5. srpnja 2021.
Tadija Ljubičić, predsjednik HČSP BIH