Sedmerostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Ogier sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik.

Ogier je s Velesajma krenuo prema Medvednici na zadnju etapu Croatia Rallyja. Kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno se i bez žmigavca, koje na vozilu ni nema, prestrojio u desnu traku. U tom trenutku u desnoj traci je na njega naletio osobni automobil, koji je završio u ugibalištu autobusne stanice.

WhatsAppom kruži snimka nesreće u kojoj, kako su nam rekli iz PU zagrebačke, nitko nije ozlijeđen te je utvrđena samo materijalna šteta.

No, pojavila se i druga snimka trenutka kad je policija zaustavila Francuza. Na njoj se vidi kako tri policajca i vlasnik drugog vozila stoje ispred 700.000 eura vrijedne Toyote Yaris koja je oštećena na suvozačkoj strani.

Ogier se s njima nešto prepire i onda kreće. Policajac isprva stoji ispred njega, a onda se i naslanja na njegov automobil pokušavajući ga zaustaviti. No, Ogier se nije zaustavio te je policajac u zadnji trenutak uzmaknuo i izbjegao potencijalno teže ozljede, piše Index.