Božo Pašalić, Stojan Tokić i Ivan Perić

HNK Tomislav danas, nakon 20 godina, ponovno ima priliku izboriti plasman za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Kako je to bilo prije 20 godina?

„U sezoni 2000./2001. Tomislav je osvojio prvo mjesto u skupini CENTAR 2, ispred Drinovaca iz Drinovaca. Odlučujuća utakmica odigrana je u Rami. Tomislav je pobijedio Ramu 3:2. Pobjednički pogodak postigao je Goran Drmić. Drinovci u posljednjem kolu nisu uspjeli nadoknaditi prednost Tomislava jer je Tomislav pobijedio i tu utakmicu i tako osvojio prvo mjesto.


U kvalifikacijama za ulazak u Prvu nogometnu ligu Federacije BiH momčad trenera Josipa Škare i Branka Mašića Bjane, koja je igrala u sastavu: Drago Letica, Stipe Jurić, Blago Šteko, Mario Galić, Jakov Tabak, Zlatko Mašić, Goran Drmić, Ivica Sušilović Klivo, Mijo Mašić, Mladen Sušilović, Mate Šiško, Tomislav Čuić, Tomislav Stanić i Ilija Mašić Ileško, odigrala je kvalifikacijsku utakmicu s Mladosti iz Domaljevaca prvakom skupine SJEVER. Utakmica je odigrana 22. lipnja 2001. godine, rezultat je bio 1:1. Uzvratni susret odigran je u Tomislavgradu 29. lipnja 2001., a Tomislav je pobijedio rezultatom 6:1 i tako se plasirao u Prvu B nogometnu ligu BiH.

Za Tomislav su nastupili: Drago Letica (golman), Mario Galić, Ivan Krstanović Popo, Ilija Ileško Mašić, Zlatko Miškić, Goran Drmić, Josip Šiško, Tomislav Čuić Bili, Mladen Sušilović Ivica Đerek Šljivo, Stipe Jurič, Tomislav Stanić, Ivan Stipić (golman), Bože Krištić, Vjekoslav Klarić (golman), Perica Petrović, Stjepan Parlov, Davor Bokanović, Vlado Jerkić, Drago Džeko, Mario Čolić, Bernard Malenica, Stipe Jurič i Mario Bokanović. Trener je Josip Škaro“. (Ulomak iz knjige „Povijest nogometa u Tomislavgradu: Od Tomislava do Tomislava“, autora Ešrefa Selimovića i Mate Kelave).

Ovomu dodajmo da je u to vrijeme predsjednik HNK Tomislava bio gospodin Stojan Tokić. Jedan je od brojnih koji je pozvao da danas dođemo na gradski stadion i podržimo naše seniore u odlučujućoj utakmici za ulazaka u Prvu ligu FBiH.

HNK Tomislav – NK Podgrmeč, 12. lipnja u 17 i 30!

Tomislavcity