U ugodnoj hladovini župne crkve i crkvenoga dvorišta, Grabovica je danas proslavila svoga nebeskog zaštitnika. Uz proslavu sv. Ante Padovanskoga u ovoj župi upriličena je i podjela sakramenta prve svete pričesti i svete krizme. Prvu svetu pričest primilo je četvero djece iz grabovičke župe, dok je krizmano devetero mladih iz Grabovice, Prisoja i Rašeljaka. Sakrament im je udijelio generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko mrkanske biskupije mons. Željko Majić. koji je ujedno predslavio današnje misno slavlje u koncelebraciji 15-ak svećenika.

Mons. Majić je u propovijedi ukratko govorio o životu današnjega sveca te istaknuo da sva naša čašćenja svetoga Ante i upućene molitve imaju tek puninu ako nasljedujemo sveca i njegov život, a po uzoru na život sv. Ante i mi bi danas trebali osluškivati Božji glas i slušati što On od nas traži te biti spremni s ljubavlju podnositi žrtvu za Krista i ljude.

Krizmanike i prvopričesnike je podsjetio da je ovo ujedno dan darivanja, a sakramente koji su primili su darovi od Crkve. Njih je zamolio da i oni daju svoj dar – obećanje da će svakodnevno izmoliti Očenaš – koji je nakon svete mise najuzvišenija molitva.

Ovomu dodajmo da se na koncu misnoga slavlja župnik, don Blaž Ivanda, zahvalio generalnome vikaru mjesne biskupije na odazivu da predvodi ovo misno slavlje i udijeli sakramente te svim vjernicima buškoblatskih župa (domaćim i iseljenim) koji su i proteklih dana sudjelovali na svetim misama trodnevnicama, kao i župnome zboru koji je svojim pjevanjem uzveličao današnje slavlje i proslavu Sv. Ante u Grabovici.

 

Zora Stanić/Tomislavcity