U petak, 7. lipnja 2019. godine upriličena je svečanost prigodom završetka osnovne škole učenika devetih razreda OŠ fra Mije Čuića – Bukovica.

Kraj jednoga važnog razdoblja u odrastanju, kad se udaraju temelji budućoj nadogradnji, zajedničkom zabavom obilježilo je 43-oje učenika iz Brišnika, Bukovice i Roškog Polja.

Svetom misom zahvalnicom koju je predvodio bukovički župnik fra Mladen Rozić uz sumisništvo fra Joze Radoša Đoke i fra Vinka Kurevije, započelo je ovo slavlje.

Lijepo odjeveni uz svoje roditelje i nastavnike, učenici su slušali Božju Riječ što ju je fra Mladen zorno približio svima. Uistinu se imalo što ponijeti sa sobom uz razmišljanje o potrebitoj zahvalnosti i nadi za budućnost koja spava upravo u ovim mladim generacijama.

Ugodno je bilo i druženje u crkvenom dvorištu ispod sjenice, uz  čašicu razgovora i župnikove rakijice.

Uslijedilo je zajedničko fotografiranje ispred Svadbenog salona „Lovre“ gdje su već čekali roditelji i učenici iz Omerovića. Lijepo je bilo podijeliti radost susreta s našim sumještanima na kojima se zrcalila radost bajramskog ozračja.

Domaćica, Iva Lovrina, već po tradiciji, počastila je roditelje pićem, a potom se nastavilo u veselom ritmu. Toni Pecić je svojom svirkom napravio dobar štimung, a ples s narančama i stolicama nasmijao je i zabavio veselu ekipu.

I ove godine su pohvaljeni, a bit će i nagrađeni, učenici koji su sve razrede završili odličnim uspjehom: Blaženka Pokrajčić, Lamija Zahirović, Marko Ćurčić, Husref Nuhić i Ante Spajić.

Čestitke odlikašima, a i svim devetašima koji su obećali ispuniti glavnu životnu zadaću – biti dobri ljudi!

Iva Bagarić/Tomislavcity