Tko će graditi budućnost ako ne vi mladi obrazovani ljudi – akademski građani što danas i postajete, riječi su rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zorana Tomića upućene studentima prve godine na svečanom obilježavanju početka nove akademske 2018./2019. godine. Prigodna svečanost održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Brucoše je pozdravio rektor dr. Tomić istaknuvši kako se programi Sveučilišta prilagođavaju studentima da bi usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanje, nego za tržište rada.

Odabrali ste postati dijelom akademske zajednice Sveučilišta u Mostaru – jedinog javnog sveučilišta na hrvatskome jeziku u BiH, ali sveučilišta otvorenoga za sve koje se temelji na europskim vrijednostima. Stvarate sebi i budućnost jer samim time što ste se odlučili studirati poslali ste poruku da želite dobro ne samo sebi, nego i cjelokupnoj zajednici, naglasio je rektor dr. Tomić.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić poručio je studentima da se maksimalno aktiviraju težeći izvrsnosti te da budu aktivni sudionici akademske zajednice.

Iskoristite mogućnosti koje vam nudi vaš fakultet, pišite u časopisima koji izlaze, uključite se u razne aktivnosti i udruge koje djeluju na SUM-u, ostavite trag na Sveučilištu, a jednoga dana ponesite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života, kazao je Džoić.

Sveučilište u Mostaru jedino je javno sveučilište na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Sastoji se od deset fakulteta, jedne akademije i brojnih znanstvenih instituta.

(www.jabuka.tv)