“Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!” (Mt, 7, 7-8)

Ovim riječima danas je u prepunoj dvorani “Hrvatskoga doma Stjepan Radić” u Šujici započeo dvosatni koncert potpore “Za zagrljaj majke” za Anitu Barišić. Koncert je organiziran u suradnji Građanske inicijative Kupres i Mjesne zajednice Šujica. Prema riječima organizatora, koncertu se odazvalo oko 400 dobrih duša, koje su na ovaj način dale podršku Aniti, njezinom mužu i njihovoj djeci (Kristijanu, Tei i Ani).

Inače, Anita je već oko dva mjeseca u stanju inducirane kome u KBC-u Mostar. Naime, po rođenju svojih blizanki, Aniti se stanje zakompliciralo i do današnjega dana nije puno bolje, kaže nam Tomo Pašalić, jedan od inicijatora koncerta. Prema njegovim riječima, do sada je u Kupresu bila organizirana i humanitarna utakmica, a određena sredstva su prikupljena i u župama na području te općine.

Tomo nam objašnjava da se stanje u kojem se Anita nalazi zna dogoditi ženama poslije trudnoće, a o tome hoće li Anita biti prevezena u neki veći klinički bolnički centar ili u privatnu polikliniku nema saznanja, budući da doktori u Mostaru čine sve da se Aniti stanje poboljša.

– Anitine blizanke bile su na pregledu kod pedijatrice i njihovo stanje je jako dobro, ističe Tomo.

Današnji koncert koji je odisao nadom i željom u što brži Anitin oporavak, uveličali su: Klapa sv. Jeronim, Ženska vokalna skupina Ivančice-Kupres, KUD Ljubunčić, Ženska skupina Kralj Tomislav, Kupreški bećari, KUD Pećina, KUD Kamešnica, KUD Sitan tanac, Šujica band, Acoustic band, Jeka band, Martini band i Toni Pavić.

Podsjetimo, svi oni koji žele pomoći Aniti, svoja sredstva mogu upaltiti u Raiffeisen banci na sljedeći broj žiro računa: 1613000062266974.

Jelena Perković/Tomislavcity

Više fotografija pogledajte u galeriji.