Studentski centar Mostar otvara natječaj za prijem studenata starijih studijskih godina na smještaj i ishranu kroz u iduću akademsku godinu. Očekuje se kako će se stotine studenata natjecati za jedno od 260 mjesta koja su osigurana za studente starijih studijskih godina. Natječaj će biti otvoren od 21. lipnja do 23. srpnja.

Natječaj za brucoše bit će  otvoren zadnji tjedan kolovoza i trajati će do polovice rujna, piše pogled.ba.

– I ove godine, kao i prošle godine imamo mogućnost online apliciranja. Pravila su ista kao i ranijih godina, jedina promjena je aplikacija preko koje su se studenti online prijavljivali za smještaj. Svi studenti iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja mogu kompletnu prijavu obaviti u online formi i mislim da ćemo sa takvom praksom nastaviti i u budućim godinama. Uvjereni smo da će na oba natječaja biti mnogo prijavljenih i najbolji studenti će dobiti smještaj. Uvijek smo imali veliku potražnju i tako će biti i dalje. Ali ovaj put nismo stali samo na tome. Prvi put jedan studentski centar ima stipendiran smještaj, a to smo ove godine uradili u suradnji s NLB bankom Sarajevo. Naših 20 najbolje rangiranih studenata će dobiti stipendije od banke i imati će jeftiniji smještaj. Ista pravila će vrijediti i za natječaj koji će biti objavljen za prijem brucoša. To samo govori koliko ova Uprava ulaže napora kako bi studenti imali što bolje uvjete smještaja, usluge i ono što je najvažnije, da bi imali što bolje uvjete za učenje i stjecanje znanja – govori nam na početku razgovora glasnogovornica Studentskog centra Mostar Anita Glibić.

Vodeći u regiji

I dok se brojni studentski centri u Bosni i Hercegovini nalaze u velikim financijskim problemima, a neki su čak i u fazi gašenja, mostarski se i dalje ponosi činjenicom da je vodeći studentski centar u regiji.

– Unatoč pandemiji Studentski centar je ostao likvidan, funkcionalan i čak smo unaprijedili svoje usluge. Prošle akademske godine, na početku pandemije smo imali obustavu rada od nekih 30-40 dana i od tada do danas radimo u punom kapacitetu. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera, osnovan je Krizni stožer unutar Studentskog centra, napravljen je plan ponašanja studenata i djelatnika Centra i sve je to dalo izuzetne rezultate. Naši kapaciteti su puni i očekujemo da će tako ostati i u budućnosti jer smo i dalje najbolji studentski centar u regiji – ističe Glibić.

Posebno naglašava podatak kako nitko od djelatnika nije otpušten za vrijeme pandemije što predstavlja činjenicu kojom se posebno ponose ravnatelj Dragan Mikulić i cijela Uprava.

– Cijelo vrijeme komuniciramo s Vladom HNŽ-a, ministarstvima i Kriznim stožerom HNŽ, ali i svim ostalim institucijama s kojima surađujemo, prilagođavamo se novim situacijama i zbog toga danas možemo reći kako uspješno privodimo kraju još jednu akademsku godinu i imamo razloga vjerovati kako će iduća biti barem isto uspješna kao i ova – naglasila je naša sugovornica.

Očekuje se veliki broj prijava

Svake godine do sada je broj prijava bio daleko veći od kapaciteta Studentskog centra Mostar, a očekuje se kako će tako biti i na najavljenom natječaju.

Svi zainteresirani sve podatke mogu naći na web stranici Studentskog centra Mostar scm.ba gdje je već objavljen tekst natječaja, kao i ostali podaci vezani za smještaj studenata. Također, ako i bude nekih nejasnoća, glasnogovornica Glibić je istaknula kako su ona i članovi Uprave Studentskog centra Mostar spremni odgovoriti na svako pitanje i otkloniti eventualnu nejasnoću. Broj telefona je 036 337 203.

pogled.ba