Uspješna studentica završne godine na studiju kineziologije, Jelena Milinović iz Busovače, željela je pokrenuti nešto u što će moći utkati ljubav prema sportu.

Zajedno sa kolegicom s fakulteta, Stelom Ećimović, to je i učinila. Naime, pokrenule su fitness brend pod nazivom “Sports gang” i osnovale istoimenu Facebook i Instagram stranicu. Način je ovo, kažu nam, da spoje ugodno s korisnim, da primjene znanje stečeno studiranjem. Stranica i treninzi su još u fazi pokretanja i usavršavanja, piše portal grad-busovaca.

 

U skladu s donedavnom situacijom s epidemijom, Jelena i Stela trenutno nude online treninge i treninge na otvorenom u Mostaru, u parku Trimuša.

Ove dvije mlade djevojke voditeljice su projekta “Vježbajmo zajedno”, projekta koji organizira besplatne treninge na otvorenom za sve studente Sveučilišta u Mostaru. Svjesne važnosti fizičke aktivnosti, posebno na svježem zraku, Jelena i Stela su ovim projektom privukle više od 500 studenata koji sudjeluju u treninzima, što za njih iz dana u dan predstavlja iskustvo za daljnji rad.

Iza njih je još jedan uspješan projekt pod nazivom “Tjelesna aktivnost bez granica” koji je za cilj imao uključivanje osoba s Down sindromom u sportske aktivnosti. Projekt je prošao s osmijehom na licu djece, ali i trenera.

Jelena i Stela su nam kazale kako uskoro pokreću individualne treninge u teretani, aerobik te grupne treninge, a upitali smo Jelenu kakvi su njezini planovi nakon završetka studija: “Planiram ostati u Mostaru, zajedno sa Stelom otvoriti prostor za treniranje i nastaviti s radom.”

Mi im želimo puno sreće u daljnjem radu!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Sports-gang-100452405553509

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/sportsgang_js/