Stanari zgrada u blizini tomislavgradske tržnice jutros su nam se požalili na komunalne probleme s kojima se, kako kažu bore već pet godina, odnosno od vremena izgradnje gradske kanalizacije.

– Ovdje gradsko komunalno poduzeće već pet godina odlaže otpad iz kanalizacije. Nakon što smo kontaktirali mjerodavne u našoj općini, kazali su nam da se otpad odlaže kako bi se voda iscijedila te da će se nakon toga odvesti na drugu lokaciju. Ta voda iz kanalizacije koja se cijedi ide pred kuće i zgrada. Godinama pokušavamo privoliti općinsku inspekciju i komunalno da riješe ovaj problem, ali bez ikakvog uspjeha. Ovo je katastrofa! Ljudima prosipaju priču o virusu i mjerama zaštite, a zarazu nam dovoze pred kućni prag. Ovdje se i ranije odlagao različiti materijal. Stvorene su planine kojekakvoga materijala.

Problem je u tome što se ovdje igra dosta djece, bojimo se zaraze. Mi stanari smo pokušavali učiniti što smo mogli – kopali smo odvode, jedan dio asfaltirali, ali i dalje ima blata, prašine… kazuje stanar Jurica Papić, u nadi da će službe čim prije riješiti ovaj problem.

Iz ovoga razloga, stanari zgrada uz tomislavgradsku tržnicu danas u 13 sati planiraju održati mirni prosvjed. Ističu da su prosvjed već najavili policiji i da će poštovati važeće mjere koje se odnosne na broj okupljanja.

Tomislavcity