Foto: SIP

Nakon što su odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH postale pravosnažne, Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je potvrdilo i objavilo rezultate Općih izbora u BiH održanih u nedjelju, 2. 10. 2022. godine.

Središnje izborno povjerenstvo BiH na današnjoj 80. sjednici donijelo je Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2022. godine.

Sastavni dio odluke je detaljan tabelarni prikaz rezultata za svaku izbornu razinu, po osnovnim izbornim jedinicama, biračkim mjestima, političkim subjektima i kandidatima.

Potvrđeni rezultati su dostupni javnosti na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba .

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava sve kandidate koji su osvojili mandate na Općim izborima 2022. godine, a koji su odlučili da odbiju osvojeni mandat, da mogu  osobno u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (Danijela Ozme 7, Sarajevo) potpisati Izjavu o odbijanju mandata, ukoliko žele da Središnje izborno povjerenstvo BiH dodijeli zamjenske mandate prije održavanja konstituirajućih sjednica tijela vlasti u kojima su osvojili mandat.

Na odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o utvrđivanju izbornih rezultata je bilo 13 žalbi Apelacionom sudu BiH i još 11 žalbi Apelacionom odjelu Suda BiH na odluke koje se odnose na zahtjeve za ponovno brojanje. Svih 24 žalbe Sud BiH je odbio ili odbacio.