U tomislavgradskoj bazilici je, u sklopu Dana sv. Nikole Tavelića, splitski Zbor Mihovil održao prigodni koncert duhovne glazbe, a pjevali su i na misi koju je predslavio gvardijan duvanjskog samostana fra Sretan Ćurčić.

Fra Sretan je gostima iz Splita zaželio dobrodošlicu u Tomislavgrad i zahvalio im na dolasku i sudjelovanju u programu Dana sv. Nikole Tavelića.

Iz Zbora Mihovil navode kako im je zadovoljstvo i čast nastupati u predivnoj duvanjskoj bazilici te dodaju kako su zadovoljni posjetom i reakcijama publike.

“Ovo nam je, zbog pandemije, tek drugi nastup ove godine, drago nam je biti u Tomislavgradu s hrvatskim pukom i pjesmom u zajedništvu slaviti Boga.”, navodi Mate Pocrnjić, voditelj Zbora Mihovil.

Zbor Mihovil, čiji je član i jedan naš Duvnjak, Matej Križanac, djeluje još od osamdesetih godina prošloga stoljeća, a specifični su zbog pjevanja gospela koji na našim prostorima nije pristuan, a duvanjskom je puku došao kao osvježenje i prilika da čuju i nauče nešto novo. Godine 2012. VIS Mihovil postaje Zbor Mihovil te se tad opredjeljuju za pjevanje gospela, a kao zanimljivost članovi ističu da su roditelji nekih članova osnovali ovaj zbor.

Pored uveličavanja misnih slavlja i koncerata, Zbor Mihovil djeluje i autorski, a njihov rad možete pratiti na Instagramu.

U prilogu možete pogledati nekoliko videozapisa i fotografija s koncerta.

D.J./Tomislavcity