Japanska nogometna reprezentacija oprostila se u suzama od Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Srčani Japanci doživjeli su vjerojatno najveći šok na ovom Mundijalu, a nakon njihovoga ispadanja od Belgije rijetko se mogao pronaći netko kome nije bilo barem malo žalosno gledati sve ono kroz što su prolazili nakon posljednjeg sudačkoga zvižduka.

Imali su Japanci 2-0 do 69. minute te su se nalazili na pragu velikoga iznenađenja protiv favorizirane Belgije, ali ekipa krcata zvijezdama se probudila i u zadnjih 20 minuta pokazala klasu i upornost zabivši tri gola za veliki preokret. Onaj posljednji, pao je praktički u posljednjim sekundama susreta.

Shrvani Japanci srušili su se na travnjak, krenule su suze, na brojnim licima šok i nevjerica. Neko vrijeme situacija je izgledala tako, a onda su nekako smogli snage i krenuli prema svlačionici.

U tom su trenutku njihovi uplakani navijači umjesto brzopoteznoga napuštanja stadiona krenuli s čišćenjem tribina, a isti primjer slijedili su i shrvani nogometaši. Naime, kada su organizatori nakon njihovoga odlaska ušli u svlačionicu tamo ih je dočekao pozitivni šok.