U prostorijama Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgrad danas je upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je pod geslom „Darujmo krv, spasimo život“ organizirao Crveni križ Tomislavgrad, u suradnji sa transfuzijskom službom Županijske bolnice u Livnu.

– Većina darivatelja su učenici i profesori Gimnazije Marka Marulića, a prikupit će se od 35 do 40 doza krvi. Kao svaki put zadovoljni smo svim sudionicima dobrovoljnoga darivanja krvi, kazala je Ivona Žulj, glavna sestra transfuzijske službe Županijske bolnice Livno.

Dodala je da će se idući put u ovoj organizaciji upriličiti akcija za opću populaciju kada se nada da će odaziv biti i bolji.

Inače, dosadašnja praksa je da KBC Mostar u našem gradu upriliči dvije akcije darivanja krvi kroz godinu, a Županijska bolnica jednu akciju.

– Dajem krv drugi put i dobro se osjećam. Zadovoljan sam, iako bi odaziv mogao biti bolji, ali tko god dođe dobro je došao, kazao nam je jedan darivatelj krvi.

– Ovo mi je 12. put kako darujem krv u ovim akcijama. Zahvalan sam što upravo na ovaj način mogu pomoći onomu komu treba krv, kazao je za Tomislavcity još jedan naš sumještanin koji se nada da će se odazvati i idućoj akciji.

Z.S./Tomislavcity