To će biti zahtjevna utakmica u smislu energije i taktike, moramo odigrati najbolje što možemo, izjavio je na konferenciji za novinare Vlado Šola, trener vratara hrvatske rukometne reprezentacije najavljujući sutrašnju utakmicu Europskog prvenstva protiv Francuske. 

Morat ćemo ih ne samo nadtrčati, nego i nadmudriti, ocijenio je Šola. Hrvatska današnjom utakmicom skupine I EP-a protiv Francuza (20.30) bori se za plasman u polufinale i mora loviti gol razliku. U drugim utakmicama u našoj skupini sutra će igrati Srbija i Bjelorusija u 16 sati te Švedska i Norveška u 18.15 sati. 

Francuzi kao Francuzi, oni su na svakom natjecanju favoriti, moćni su, imaju odličnu obranu, mogu igrati i brzi i spori rukomet, u stanju su se prilagoditi svakom suparniku. Imaju širinu, krila im se uključuju u igru kao bekovi i veliki su problem za obranu. Skaču iz “mrtvaca” i zabijaju, lijepo križaju za pivota ili beka. Nije Nikola Karabatić neki super lik, već su oni jaki kao cjelina
, rekao je Šola.

Moramo igrati najbolje što možemo i ne smijemo razmišljati o rezultatu. To je utakmica za koju ni jedna niti druga momčad ne može reći ‘pobijedit ćemo’, ali niti da je favorit, dodao je Šola naglašavajući kako igrači ne smiju razmišljati o tome što se događa u drugoj utakmici u našoj skupini između Norveške i Švedske.

Francuska u našoj skupini ima maksimalnih osam bodova te je praktično osigurala plasman u polufinale. Hrvatska i Švedska imaju po šest bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv nas (35:31). Norveška ima četiri boda, a Srbija i Bjelorusija su bez bodova.

Siguran sam da će naši igrači dati maksimum, istaknuo je Šola. Govoreći o vratarima hrvatske reprezentacije rekao je kako su se igrači pripremali za utakmicu s Francuzima i jučer, a i odmah nakon Norveške. 

Vratari bi trebali biti optimalni za Francusku, naglasio je Šola. Na pitanje novinara smatra li da je vratar francuske reprezentacije Vincent Gerard iznenađenje, Šola je odgovorio kako je on dobro branio i prošle godine na Svjetskom prvenstvu, ali je bio u sjeni Omeyera.

Gerard se ozlijedio na utakmici protiv Srbije i u medijima su se pojavili napisi da je upitan njegov nastup na utakmici protiv Hrvatske, no Šola smatra da će sjajni francuski golman sutra biti na golu Francuske. 

 

Ako nešto želiš osvojiti, onda braniš, možeš istrpiti sve, a bez palca se može, rekao je Šola dodajući da su Francuzi uvijek posebno motivirani kada igraju protiv nas. 

Reprezentativac Luka Stepančić složio se sa Šolom. To su uvijek posebne utakmice i za nas i za njih, a naučio sam igrajući za francuski klub da oni ne pridaju važnost nekom protivniku ili utakmici, oni uvijek idu na glavu, u svakoj utakmici daju maksimum, izjavio je Stepančić koji nije posve zadovoljan svojom igrom na ovom prvenstvu. 

Ni ja niti Marino Marić nemamo veliku minutažu u klubovima u kojima igramo, ali ovdje nismo loši, ali ja nisam zadovoljan, uvijek može bolje, dodao je Stepančić koji smatra da Francuzi kao i svaka druga ekipa imaju slabu točku.

 

HRT