Kako pristižu rezultati prebrojavanja dopisnih glasova, toliko je intenzitet propasti livanjskog HDZ-a sve šokantniji. S početna četiri mandata, koliko je HDZ BiH Livno imala nakon prebrojavanja glasova s biračkih mjesta u BiH, danas samo nositelj liste ove stranke Ivan Jozić, ima dovoljno glasova za plasman u Skupštinu Hercegbosanske županije!

Njegov pad s prvog mjesta na listi na najvjerojatnije osmo ili deveto, kada se obrade svi glasovi pristigli poštom i borba za mandat, najbolje oslikava razmjere povijesnog neuspjeha lokalnog HDZ-a. Osim debakla na županijskoj razini ništa bolji nisu rezultati za livanjski HDZ BiH na federalnoj i državnoj listi.

U Federalni parlament idu tako dvojica Duvnjaka, a prednost donedavne neprikosnovene vladarice ovih krajeva Borjane Krišto nad drugoplasiranim na državnoj listi, za samo dva dana, se prepolovila. Osim totalne propasti jedne stranačke organizacije ovo je i potpuna pobjeda razuma, logike i ako hoćete – DOBRA!

Višegodišnja politika bazirana na bahatoj rođačko-poltronskoj tehnologiji vladanja i uništavanja svega pozitivnog i normalnog, napokon je doživjela svoju zasluženu sudbu i ona je brutalna: mogućnost neosvajanja NIJEDNOG mandata u Skupštini Hercegbosanske županije!

Vjerujemo da će se Livno ovim osloboditi Obitelji koja ga je svojim višegodišnjim stiskom raselila, otupila i oduzela nadu u bolji život. Posljedice takve promašene vlasti osijećat će se, nažalost, čak i nakon njezine političke propasti kroz apsolutnu dominaciju duvanjskog HDZ-a.

U Livnu se tako može dogoditi ono što se nigdje nije dogodilo u posljednjih 28 godina u hrvatskom narodu, presedan da lokalna organizacija HDZ-a ne dobije nijedan mandat u zakonodavnom tijelu ni na jednoj razini.

Draško Dalić, predsjednik ŽNL (Županijske neovisne liste)