Velike količine snijega urušile su dio krovišta i srušile dimnjak obiteljske kuće u naselju Karaula, u Tomislavgradu. Crijep i dimnjak pali su na ulicu, inače dosta prometnu i u kojoj ima djece, stoga je prava sreća da se u tomu trenutku nitko nije nalazio u blizini.

Pri urušavanju dimnjaka i crijepa uništena je balkonska ograda kao i keramička pločica, a stanari se pribojavaju novih snježnih oborina budući da u ovomu trenutku nije moguće pristupiti potrebnim radovima na obnovi krova i dimnjaka. Vlasnici objekta ovom prilikom zahvaljuju susjedima koji su im priskočili u pomoć, spriječivši da snijeg padne u potkrovlje, a po velikom nevremenu pomogli su i u pokrivanju krova. Idućih dana će, kažu, kontaktirati mjerodavnu općinsku službu kako bi prijavili nastalu štetu.

Kako doznajemo, riječ je o novom krovištu kuće i dimnjaku koji su urađeni prije godinu i pol.

Prema neslužbenim informacijama, snijeg je oštetio i neka krovišta starijih objekata na podučju Mrkodola i Brišnika.

Podsjetimo, prije dva dana u tomislavgradskoj općini proglašeno je stanje prirodne nepogode. Ovomu dodajmo da je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici stožera Civilne zaštite Hercegbosanske županije rečeno da do sada nisu imali dojava o ugrožavanju ljudskih i materijalnih dobara uslijed prirodne nepogode nastale zbog vremenskih neprilika, odnosno oborina i snježnih nanosa.

Z.S./Tomislavcity