Veliki zastoj na A1 kod Svetog Roka u smjeru Zagreba. Do zastoja je došlo jer je izvanredni prijevoz zapeo u snijegu. Kolona automobila i kamiona stoji već sat vremena, javlja naš novinar Tomislav Krasnec. HAK je pak izvijestio kako je kolona duga tri kilometra te da je riječ o kvaru vozila.

– Nevjerojatno, ali istinito. Unatoč svim upozorenjima da se ne kreće na put osim u slučaju stvarne nužde, izvanredni prijevoz pušten je iz smjera Zadra kroz tunel sveti Rok. Riječ je o kamionima koji su nakrcani robom i široki su više od jednog traka. Riječ je o kamionima izvanrednog prijevoza koji blokiraju promet i inače, a sad su zapeli u snijegu – kazao je naš novinar te se zapitao tko je to dopustio.

O problemima u prometu oglasio se i HAK

“Zbog snijega i teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, u koloni dugoj oko tri kilometara te uz zastoje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme”, navodi Hrvatski autoklub (HAK).

Naš novinar javlja kako je autocesta prohodna iz drugog smjera te da ima automobila.

Probleme nisu imali svi oni koji su se našli na A1, već i nesretnik kojem je automobil ”zaštekao”. On je ulovljen kako gura auto na autocesti A6 Rijeka – Delnice. S obzirom na jak snijeg i ne pretjerano toplu odjeću, nadamo se da je nesretni vozač sad na toplome.

Stanje u prometu

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni, javlja HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Čeglje – Korenica – Gračac – Knin, DC3 Zdihovo – Delnice – Kikovica i DC8 Senj – Karlobag – Sveta Marija Magdalena. Trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

vecernji.ba