Sjajan dan za hrvatski nogomet, sva četiri hrvatska europska predstavnika u ovoj europskoj sezoni završila su tjedan neporažena, Dinamo je otvorio pobjedom protiv Omonije u 2. pretkolu Lige prvaka, a danas su mu se priključili Hajduk s 2:0 protiv Tobola, Rijeka s 2:0 protiv Gzire i Osijek koji nije izgubio na teškom gostovanju protiv Pogona u 2. pretkolu Konferencijske lige, a to je učinilo čuda za naš nacionalni koeficijent.

Naši predstavnici u Europi konačno su dali ruke Modrima, koji su proteklih sezona držali naš europski koeficijent u dohvatu tog mističnog 15. mjesta koje jamči pet europskih predstavnika., a Hrvatska ga je danas konačno dohvatila. I preskočila.

Tri Dinamove pobjede, po jedna Hajdukova i Rijekina, te Osijekov remi pogurali su nas do 14. mjesta i trenutačno imamo nacionalni koeficijent 22.525. Ove sezone skupili smo već 5.5 europskih bodova, za svaku pobjedu dobiva se po bod, a za remi pola boda.

 

Zadnji put dva hrvatska predstavnika na kontinentalnoj sceni bili su u sezoni 2020/21. pa ga odmah izgubili, činilo se kao da ćemo ga dugo ponovo čekati, međutim smiješi nam se već za sezonu Prve HNL 2023/24.

gol.hr/tomislavcity