Brojni vjernici Župe sv. Mihovila Arkanđela Tomislavgrad, osobito podljubuških sela, i ove godine odazvali su se proslavi blagdana Blažene Djevice Marije Kraljice i misnom slavlju u filijalnoj crkvi na Širokovcu. Središnja proslava započela je procesijom oko crkve s Gospinim kipom a prethodile su joj mise trodnevnice.

Svetu misu predslavio je novi duvanjski gvardijan fra Bože Milić koji je u uvodnoj riječi kazao:

– Blagdan BDM Kraljice, kojem ste vi još dodali Kraljice Hrvata, je stari spomendan koji je Crkva davno utemeljila. Ne znam ima li još negdje da se slavi Kraljica Hrvata, ali mi znamo i osjećamo da je Gospa bliska svima onima kojima je najpotrebnija. U našem narodu osjećamo posebnu Gospinu blizinu – u važnim prijelomnim trenutcima bila je naša Zagovornica. Naravno, Bog i Gospa pomažu svima koji ih traže.

– Hrvati imaju u sebi iskonsku ljubav prema Gospi i štogod bilo, u teškim trenutcima znaju da mogu tražiti najvjerniju Odvjetnicu Hrvatske, dodao je fra Bože koji je u prigodnoj homiliji istaknuo da nas Blažena Djevica Marija uči poniznosti, zahvalnosti i prihvaćanju života.

Za mnoge naše mještane ova nedjelja predstavlja i kraj godišnjega odmora u rodnom kraju pa svima želimo sretan dolazak na odredišta. Do novih susreta na Duvanjskom polju neka sve čuva i štiti BDM!

Tomislavcity