Slušali smo i slušamo različite priče o tomu kako izgleda vrag. Doduše, u posljednje vrijeme skoro nitko nas ne upozorava na njegovo razorno djelovanje kako bi uništio čovjekovu dušu. Kao da je i Crkva prihvatila političku korektnost, te se i ona nekako smušeno po ovom pitanju obraća svome stadu. No, ne kanim se ja baviti nikakvim teološkim raspravama niti me briga kako vrag izgleda, ali želim vam kroz sve ono što se u današnjici događa zorno pokazati tu opaku pojavnost. Na svijetu postoje dva naroda, jedan je Božji, a drugi je vražji.

Piše: Stipe Ćurčić/Tomislavcity

Činjenica je da postoji jedna određena skupina ljudi – podzemljara, nadahnuta samim nečastivim, a koja je umislila sebi da umjesto Boga može vladati svijetom. Žele se domaći resursa i bogatstava cijeloga svijeta po cijenu obespravljivanja, siromaštva i smrti drugih ljudi. Neprestano crtaju neke granice – što je naše, što je njihovo… U svom srcu, kao i u stvarnosti prolijevaju tuđu krv i nije ih briga kako je drugima, sve dok je njima dobro.  Bitno je da oni imaju prosperitet i da im sve pripada, kao da na ovoj zemlji nema mjesta za sve ljude. Traže da drugi rade i robuju za njih, dok oni gospodare i ne rade ništa. Izmišljaju kojekakva prava i obveze za druge, ne polažući pritom nikome račune za ono što rade, jer  nemaju nikakve odgovornosti.

Čovjeku se nameće pitanje: kakva mi to prava trebamo, ako ih od Boga nismo dobili i što smo mi to stvorili, da bi na to imali pravo? Jesmo li mi tvorci, primjerice, bubrega, srca, spola, mozga, ruku, nogu? Ma nismo, ni običnu vlas na glavi nismo stvorili da bi na nju imali pravo.

Ali onaj zloduh koji nadahnjuje svoje sljedbenike neprestano proizvodi prava, jer gdje god je on, tu je i naglasak na ljudskim pravima. A gdje god su uspostavljena takva prava, dolazi do razdora, sukoba i ratova. I tu sve ljudsko propada, množi se nečovječanstvo i do izražaja dolaze neljudi. I uvijek netko krv prolijeva i plače, proklinje i Boga i ljude, a ljudska prava se množe.

Kroz taj narod vražji očituje se sam nečastivi koji inače lijepo izgleda, uglađen je i šarmantan, inteligentan i fin, baš kao svjetska diplomacija.

Smješka se na fotografijama, televiziji i drugim medijima, a iza njega rijeke krvi teku. Ako ga želimo vidjeti na djelu, dovoljno je uključiti televizor i pogledati informativne emisije koje javljaju da su se diplomati sastali, čas ovdje, čas ondje. A nakon tih srdačnih sastanaka rađaju se novi sukobi i ratovi. Kud oni prođu nema više ništa normalno, dolaze njihove banke, njihovi prodajni lanci, njihov način života, njihove vrijednosti… I nećeš više živjeti kao do sada! Ne možeš prodavati svoje proizvode! Ne smiješ! Jer tamo netko je potpisao da ne smiješ. To je novi svjetski poredak. Mrak, posvuda mrak…

Kako se svemu ovomu oduprijeti? Pustimo neljude neka idu svojim putem, jer jednako će im sve propasti. Sveto pismo kaže: „Vani će ostati psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i svi koji ljube i čine laž“.

Foto: Ilustracija