Živimo u opasnom, teškom i neizvjesnom vremenu. Jesam li ovim rekao nešto novo?

Piše: Stipe Ćurčić/Tomislavcity

Naravno da nisam, jer ovdje se uvijek živjelo teško, opasno i neizvjesno. Ovo je prostor nedovršenih procesa, jasne i postojane uzajamne mržnje, nepovjerenja, frustracija i ne znam čega sve ne. I kao da je prošlo vrijeme prividnoga mira. Jedni pozivaju na rat i obećavaju da će se boriti do posljednje kapi krvi i to ne svoje, nego nečije tuđe djece. Drugi se hvale visokosofisticiranim naoružanjem i patriotskom spremnošću da se konačno unište neprijatelji ove zemlje. Treći se hvale svojom šutnjom, ulizivačkim sposobnostima, strateškom nečinjenju ničega i neprihvaćanjem bilo kakve odgovornosti, jer, kako oni kažu, cijelom svijetu je poznato da smo mi kulturan i civiliziran narod koji baštini vrijednosti Zapada koji će nas, kao i do sada, zaštititi.

U posljednje vrijeme sve češće odjekuju koračnice, vijore zastave, čuje se patriotsko urlanje, cerekanje i škrgut zuba. Na sceni su čopori građana, organizacija, političkih subjekata i raznoraznih interesnih skupina.
U svoje zlonamjerne ciljeve upregnuli su: medije, meštre od huškačke komunikacije, političke analitičare i one koji su po zanimanju pljuvači vlastitoga naroda.
Pa tako svakodnevno bivamo etiketirani: fašizmom, nacizmom, komunizmom, patriotizmom, fundamentalizmom, separatizmom, unitarizmom, UZP-izmom i ostalim besmislicama i nebulozama.
A gola je istina da su sve to zlikovci i pokvarenjaci koji slušaju još pokvarenije Amerikance, Ruse, Turke, Kineze i najpokvarenije Europljane. Njima sloboda služi za izrugivanje i maltretiranje drugih i drugačijih. To su čopori koje pokreće mržnja i pohlepa. Snaga im nije u činjenicama, nego u neljudskim porivima. Udružuju se u svoje čopore kao hijene, šakali i ostali lešinari, da bi bili jači i ostvarili svoje prljave namjere.
Za ostvarenje cilja potrebna im je žrtva. Uvijek napadaju na slabije i laju na one koji nisu u njihovom čoporu. I to još nazivaju „demokratskim pravom“.
Ako mi ne vjerujete, uključite televizor, prelistajte novine, pregledajte portale i društvene mreže, pa će vam sve biti kristalno jasno.
Netko je pametan jednom rekao: „Zlo se ne događa zato što je na svijetu previše zlih, nego zato što dobri i pravedni šute“.