Na inicijativu općinskoga načelnika Ivana Vukadina, nekadašnjega predsjednika HVO Tomislavgrad Mije Tokića i ravnatelja Naših ognjišta fra Gabrijela Mioča, u dvorani za sastanke općine Tomislavgrad jučer je održan prvi sastanak predstavnika sadašnje općine Tomislavgrad i nekadašnjih članova HVO Tomislavgrad, njezine civilne strukture (od sedamnaest pozvanih samo su četvorica ispričala zbog spriječenosti) – navodi se u priopćenju iz tomislavgradske općine.

Na samome početku okupljenima se obratio Mijo Tokić koji je, uz zahvalu svima na okupljanju, naglasio i kontinuitet stare i nove vlasti od devedesetih godina pa sve do danas. Nekadašnje radne kolege je i pozvao da svatko iz svoga resora napiše  prisjećanja na ta teška ali časna vremena, koja bi se iskoristila u budućoj pripremi monografije o ulozi općine Tomislavgrad u Domovinskom ratu. Pozvao je okupljene i da se prisjete pok. Frane Radoša, koji je kao predstojnik Ureda obrane HVO Tomislavgrad odigrao važnu ulogu u vođenju ovoga teškoga resora.

Okupljene su u ime općine Tomislavgrad pozdravili predsjednik Općinskoga vijeća Luka Krstanović i aktualni općinski načelnik Ivan Vukadin koji se predstavnicima HVO Tomislavgrad zahvalio na svemu što su uradili u vrijeme Domovinskoga rata i poraća, kada se uz uspješno vođenje obrane vodilo računa i pripremali projekti za postratno razdobolje, poput izgradnje tomislavgradske obilaznice, vodovodnog sustava  “Duvanjski prsten” i sl.

Potom su svima uručeni prigodni darovi, kao zahvala za ulogu koju je HVO Tomislavgrad proveo u spomenutom vremenu.

Naglašeno je kako će se ovakvi susreti nastaviti i ubuduće i to zadnjega petka u mjesecu rujnu.