Foto: NS BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine s puta na istok vraća se s četiri boda, koja joj bitno povećavaju šanse da će izboriti drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. BiH je odigrala 1:1 s Ukrajinom u odličnoj utakmici u Lvivu u kojoj su pala dva gola, ali obje ekipe propustile su veliki broj šansi.

Ukrajinci su došli u vodstvo preko Yarmolenka pogotkom u 15. minuti, no nakon što su velike prilike za BiH propustili Kolašinac i Prevljak, Anel Ahmedhodžić je iskoristio asistenciju Stevanovića za 1:1 što se pokazao konačnim rezultatom.

Situaciju u ovoj skupini D zakomplicirala je pobjeda Finske nad Kazahstanom (2:0), pa sad i Finci imaju realne izglede za drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. Ipak, odluka će vjerojatno pasti u studenom i to u Zenici.

Bosna i Hercegovina najprije, 13. studenog dočekuje Finsku, a onda tri dana kasnije i Ukrajinu. S dvije pobjede vjerojatno bi bila sigurna druga, a time bi, opet vjerojatno, išla u dodatne kvalifikacije.

Pročitajte više na: bljesak.info